Lapsen unesta liikkuu paljon tietoa ja neuvoja, joista osa on ristiriidassa toistensa kanssa. Tämä johtuu varmasti osittain siitä, että pienen unta on mahdollista tarkastella monesta eri näkökulmasta. Yleinen paradigma uneen liittyen on hyvin paljon kulttuurin sävyttämä.

Happymilkmamassa unta tarkastellaan siitä näkökulmasta, mikä on biologisesti normaalia ja huomioidaan vauvan lajityypillinen käytös. Sisällöt, oppaat ja ohjaukset pyrkivät pohjautumaan mahdollisimman uuteen näyttöön perustuvaan tietoon.

Mitkä kaksi asiaa toivoisin, että kaikki uudet vanhemmat kuulisivat vauvan unesta?

1. Mitä todennäköisimmin vauvallasi ei ole uniongelmaa, vaan hän nukkuu kuten vauvat tapaavat nukkua. Paljon tai vähän, eri tavalla kuin aikuinen, lähes pelkästään vanhemman välittömässä läheisyydessä tai kiinni vanhemmassa. Onneksi olkoon, vauvanne on vauva!

2. Mitä todennäköisemmin ette ole tehneet mitään väärin, ettekä ole pilanneet vauvanne unia. Vauvan uneen ei oikeastaan juurikaan liity mitään sääntöjä, joita täytyisi noudattaa, tai muuten kaikki on pilalla. Turvallisuussäännöt ovat toki tässä poikkeus. 

1 / 3