Ihanan pehmeä DIY-muovailuvaha

Ihanan pehmeä DIY-muovailuvaha

Yksi hauskimpia puuhia lasten kanssa on itse tehdyn muovailuvahan tekeminen ja muovailu. Mikä parasta, taikinan ainekset löytyvät ihan ruokakaupasta ja ovat edulliset. Muovailuvaha on todella pehmeää ja jos säilytät sen kannellisessa, ilmatiiviissä rasiassa, se voi säilyä vaikka kuukausia.

Kannustan ottamaan lapsia mukaan ihan kaikkiin keittiöpuuhiin, myös tähän. Kiehuvan veden lisää aikuinen sekä taikinan vaivaamisen siinä vaiheessa, kun se on tulikuumaa. Muutoin lapset voivat osallistua, taaperotkin. 

Itse tehty muovailuvaha:
5 dl jauhoja
2 dl suolaa
2 rkl sitruunahappoa
3 rkl öljyä
5 dl kiehuvaa vettä

Halutessasi elintarvikeriä tai muuta väriainetta esim. maustetta. Voit myös värjätä taikinaa niin, että keität esim. sipulinkuoria, punakaalia ym. 

Sekoita kuivat aineet. Lisää öljy ja kiehuva vesi (joko värjätty tai ihan vain väritön). Sekoita puulastalla kunnes seos ei ole enää liian kuumaa, jonka jälkeen voit vaivata käsin.

Lisää öljyä jos seos on liian kuivaa tai jauhoja jos seos on liian nestemäistä.

Muovailun parissa usein kuluu tunti jos toinenkin. Voi käyttää erilaisia keittiövälineitä apuna, piparimuotteja, kaulimia, veitsiä, valkosipulipuristinta tai vaikka harjoitella saksien käyttöä muovailuvahaan.

Iloisia muovailuhetkiä!

Tässä teemme taaperon kanssa muovailuvahaa!

Tässä teemme värjättyä muovailuvahaa!

Takaisin blogiin