Lintujen talviruokinta lasten kanssa

Lintujen talviruokinta lasten kanssa

Olemme tänä talvena ruokkineet pihassamme lintuja. Lintujen ruokinta on yllättävänkin koukuttavaa puuhaa, josta on iloa niin pienille, kuin isoillekin.

En etukäteen olisi itseasiassa ajatellut, kuinka paljon lapset iloitsisivat pihamme vieraista, mutta on ollut ihanaa seurata heidän riemuaan ja sitä, kun ylpeänä kertovat tehneensä linnuille ruokaa ja lintujen ilmestyvän syömään sitä.

Ennen kuin aloittaa ruokkimisen, on hyvä tarkistaa vaikkapa WWF:n sivuilta, että mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun lintuja ryhtyy ruokkimaan. Lähiömutsi-Hanne on myös kirjoittanut aiheesta blogiinsa. Blogista löytyy myös ohje muffinsivuokaan tehtäviin palleroihin.

Me olemme tehneet tänä talvena kahdenlaisia linnunruokia: näitä muffinsivuokaan tehtäviä "talipalloja" sekä pahvin päälle koottavia pähkinäherkkuja. Sateenkaaren muotoiset herkut olemme koonneet pahvin päälle voitelemalla ensin pahvin pähkinävoilla (suolaton) ja "liimaamalla" siihen erilaisia siemeniä ja pähkinöitä. Linnut jättävät pahvin syömättä, joten olemme huoletta ripustaneet näitä heille ruoaksi. 

 

Yksi asia, jota haluan ehdottomasti lapsilleni opettaa on se, miten tärkeitä kaikki lajit ovat. Ihanasti on oppi tainnut mennä perille, sillä kesällä jokaisesta (vähän jännittävästä tai ärsyttäväksi koetusta) pörriäisestä usein kysytään, että "äiti ovatko nuo välttämättömiä maapallon kannalta?" :)

Yritän myös opettaa, että lintuja ei saisi häätää. Tämähän on nimittäin lasten mielestä yleensä tosi hauskaa puuhaa. :) Juosta lintujen perässä, jahdata niitä ja nauraa kun ne lentävät karkuun.

Uskon, että lintujen ruokkimisella voi edistää lasten kunnioittavaa suhtautumista eläimiä kohtaan.

Instagramin puolella videot lintujen ruoan valmistuksesta:

Talipallot muffinsivuokiin

Sateenkaari-herkku

Takaisin blogiin