Viisi tapaa käyttää alipainepumppua!

Viisi tapaa käyttää alipainepumppua!

Blogikirjoitus on siirretty vanhalta blogialustalta.

Mainos Naturebondin kanssa

Alipainerintapumppu on ollut niin mahtava apuväline imetyksessä, että olen monet kerrat harmitellut, että minulla ei sitä ollut aiemmissa imetyksissä ja heti tämän imetyksen alussa… Nyt kun sitä olen käyttänyt, se onkin ollut kätevä monessa asiassa, ei pelkästään ylimääräisen maidon pumppaamisessa.

Nyt jaan sinullekin nää parhaat niksit, joiden avulla saat kaiken irti Naturebond-pumpusta!

1.Paljon liikkuvan vauvan imetys

Jos vauvasi on jo hiukan isompi ja potkii paljon imetyshetkellä, voi pumppu helposti irrota matkasta, jos vauva onnistuu siihen potkaisemaan. Jos sinulla sattuu olemaan Yhdysvalloissa imettäjien suosimat pumppausrinsikat, voit käyttää sellaisia, mutta jos ei, voit tehdä itse sellaiset ihan simppelillä niksillä. Avaa imetysrintsikoiden luukku ja siirrä rinnassa kiinni oleva kangas toiselle puolelle rintaa. Aseta pumppu rintaan ja laita luukku takaisin kiinni.

2Tukkeutuneen tiehyen tyhjennys

Tämä on ihan mahtava niksi! Kaikki joilla on ollut tiehyttukos, tietävät miten kipeä sellainen voi olla. Ja helposti tukos voi johtaa rintatulehdukseen, joten tukoksesta halutaan nopeasti eroon. Tässä kikka vailla vertaansa:

Täytä Naturebond lämpimällä (ei liian kuumalla) vedellä. Sekoita veteen ruokalusikallinen Epsom-suolaa (saa esim. Ruohonjuuresta). Vettä sen verran, että kuitenkin pystyt puristamaan pumpun kiinni rintaan ja vesi osuu nänniin. Sitten vain pumppu kiinni tukkeutuneeseen rintaan ja Epsom-suolan, lämpimän veden sekä alipaineen yhdistelmän pitäisi tyhjentää tukkeuma. Voit pitää pumppua 10-15 minuuttia kiinni.

Jos ei toimi, voit tehdä tämän jopa neljästi päivässä, kunnes helpottaa. Muista myös tiheät imetykset.

3. Rikkoutuneen nännin kivun helpotus

Muistathan, että aina jos nänni menee imetyksessä rikki, pitää rikki menon syy selvittää ja korjata se! Joka tapauksessa kipu nännissä voi olla aivan vietävän kova, joten sitä on syytä helpottaa myös. Täytä Naturebond lämmitetyllä keittosuolaliuoksella eli ystävien kesken keittiksellä tai nakkelilla. Sitten liota rikkoutunutta nänniä siinä. Muista pitää nännin haava aina kosteana.

4. Pumppaus ilman sähköä

Vaikka yleensä Naturebondilla on tarkoitus hyödyntää imetyksen aikana tapahtuva heruminen, niin voit myös pumpata ilman imetystä, yhdellä tai kahdella alipainepumpulla. Eli toiseen tai kumpaankin rintaan alipainepumppu ja normaalit pumpputemput alle eli rinnan hierontaa, vauvan nuuhkimista jne. Tähän voit myös hyödyntää 1. kohdassa neuvomaani rintsikkakikkaa!

Tämä ei ihan kaikille toimi, mutta kannattaa kokeilla!

5. Varmista ettei pumpattu maito mene hukkaan

Joskus pumppaus ja imetys voi olla vähän sähläystä, joten pumppu voi kaatua, etenkin jos ei ole kovaa alustaa lähistöllä, kun lasket pumpun maitoineen pois. Vaikka Naturebondissa on sievä korkki, niin joskus maito voi silti kaatua. Ja sehän harmittaa enemmän kuin moni muu asia! Näinkin simppeli niksi, mutta aseta pumppu tyhjään kahvimukiin, niin se pysyy pystyssä kaatumatta!


Takaisin blogiin